Casele prefabricate Karmod vin livrate pe TIR full size (lung de 17 metri aprox), direct de la producator. Livrarea se va face la locatia specificata de Dvs. prin contract.

In cazul in care ati optat pentru plata integrala avans a casei, transportul este gratuit – iar TIR-ul soseste direct la Dvs. la locatie dupa efectuarea vamuirii.

Daca ati optat pentru plata partiala 50% avans si 50% dupa 30 de zile, dar cu stocare temporara la depozitul nostru mai apare un cost de reincarcare si transport. Recomandam plata integral avans pana la iesirea din vama, pentru ca asa economisiti bani.

Nota: Cat timp este produsa casa, este recomandat sa va realizati sapa de montaj ca sa se poata amplasa casa, altfel pot aparea costuri de reincarcare si magazinaj + transport pana sunteti gata.

Oferiti si servicii suplimentare (descarcare, asamblare etc)?

Noi doar comercializam casele, deci nu oferim aceste servicii direct.

Recomandam gasirea unor contractori locali care sa va ajute. In general aceasta este varianta optima ca si costuri, pentru ca nu implica transport suplimentar, cazarea personalului, asigurarea costurilor de diurna etc. Deci local este cel mai ieftin. Totusi, putem furniza si noi echipe de montaj care sa va asigure montarea, contra cost. Va vom pune in legatura cu contractori terti care pot sa efectueze lucrarile.

De obicei sunt 3-4 echipe diferite necesare: Cei care toarna beton si construiesc sapa, echipa de montaj (aici e grosul activitatii), in plus echipa de electricieni autorizati care face montajul electric, si instalatori pentru instalatia de apa. In plus pot exista si operatiuni de izolare suplimentara etc daca doreste clientul.

Clientii pot insa efectua montarea si in regie proprie ca sa economiseasca bani. Avem clienti care se pricep si prefera asa. Important, cata vreme cat montarea se face conform instructiunilor producatorului, garantia se pastreaza chiar daca este asamblata direct de client in regie proprie. Incercam sa ajutam clientii cu orice informatii care sa-i ajute la montaj etc, deci nu ezitati sa ne intrebati cand aveti neclaritati.

Ce fel de camion / TIR aduce casa? Care sunt dimensiunile?

Casele prefabricate Karmod sunt livrate cu TIR full size, care are latimea tipic de minim 2.55 metri si aproximativ 17 metri lungime.

TIR-ul poate ajunge doar in locatii in care este posibil acces TIR. Deci este nevoie de drum asfaltat sau betonat, standard, cu spatiu pentru manevra si descarcare. Daca nu aveti drum asfaltat la teren, vedeti mai jos.

Ce fac daca terenul meu este greu accesibil sau nu are acces TIR?

Nu e problema, se gasesc solutii alternative pentru astfel de situatii, insa s-ar putea sa aveti un cost suplimentar (moderat) de transport local.

Daca nu se poate efectua descarcarea direct la terenul Dvs, puteti efectua descarcarea intr-un loc apropiat unde exista suprafata asfaltata si descarcarea TIR-ului este permisa / nu incurca traficul etc. Dupa care materialele pot fi desfacute din paleti, si transportate in vrac la locatia Dvs cu un mijloc de transport corespunzator (exemplu: camioneta / platforma, camion, duba de lungime mare s.a.m.d).

Puteti apela la un transportator local. Sau daca nu gasiti va putem furniza noi niste date de contact transportatori care sa va ajute.

Cum se prezinta casa in camion/ TIR? Este sub forma de paleti?

Da, casele Karmod vin sub forma de paleti oversize (tipic 1×2.5m lungime si latime, si au 1…2m inaltime), asamblati cu margine din banda metalica pentru protectie.

In afara de paleti exista si cateva elemente lungi care sunt amplasate direct in camion (loose), in special grinzile metalice si grinzile pentru sustinerea acoperisului. Acestea se pot descarca manual de 2 persoane, nu sunt foarte grele. Cea mai mare parte a casei insa vine sub forma de paleti metalici special facuti ca sa sustina greutatea materialelor. Materialele din palet insa sunt relativ usoare si se pot deplasa manual.

Paletii sunt lati, oversize, cu ridicare doar de la mijloc pe motostivuitor. Nu pot fi ridicati din capat. Se scot pe laterala TIR-ului.

Paletii pot insa fi desfacuti din chingile metalice pentru a descarca materialele manual, bucata cu bucata. Pot avea 1 tona per palet (plus sau minus functie de caz). Aveti nevoie de o cheie pentru autoforante pentru a desuruba paletii, sau o surubelnita electrica de putere cu cap bit pentru cap hexagonal (pentru suruburi autoforante).

Cum se descarca casa? Trebuie motostivuitor? Ce fac daca nu am stivuitor?

Descarcarea caselor se face cel mai bine /rapid cu un motostivuitor, daca aveti disponibil local si daca locul de descarcare la casa este asfaltat/betonat.

Daca nu, puteti face descarcarea si manual prin desfacerea paletilor si transportarea materialelor la mana. Toate materialele din care este construita casa pot fi deplasate manual de catre 1 sau 2 persoane, nu sunt greutati mari care sa nu permita aceasta deplasare.

Recomandam utilizarea unor transpalete pentru deplasarea mai usoara a materialelor pe paleti la locatia finala.

Care este greutatea totala a casei Karmod?

Greutatea totala a casei difera de la model la model (dupa suprafata etc). Greutatea variaza intre 100-150 kg aproximativ pe metru patrat.

Spre exemplu, casele de 49MP au o greutate totala de aproximativ 7 tone. La suprafete mai mari, greutatea creste corespunzator.

Asigurati descarcarea la locatie?

In principiu nu, dintr-un motiv foarte simplu.

Putem trimite noi o echipa de descarcare; contra cost. Dar cel mai eficient din punct de vedere financiar este gasirea unei echipe pe plan local. Altfel apar costuri de transport, cazare, diurna pentru echipa trimisa de la distanta; totul este mai scump.

Totusi daca nu aveti posibilitatea incercam sa va ajutam – va punem in legatura cu cel putin o firma care sa poata efectua descarcarea. Deci fiecare client decide in functie de posibilitati si buget. Rugam contactati pentru informatii suplimentare privind serviciile.

Important: Soferul TIR-ului care vine nu descarca materiale, ci doar efectueaza transportul la locatie.

Care ar fi numarul de persoane necesar la descarcare?

Exemplu orientativ, pentru casa de 49MP:

Daca descarcarea se face cu motostivuitor, recomandam cel putin 4 persoane care sa participe la descarcat.

Daca descarcarea se efectueaza manual, recomandam 6 persoane care sa participe la descarcat, plus un mijloc de transport intermediar daca e cazul (camion, platforma, duba lunga etc).

Pentru casa de 49MP, descarcarea poate dura 4 ore (cu stivuitor) sau 6 ore daca se face manual. Acesti timpi sunt insa orientativi, pot diferi la Dvs. in functie de diversi factori si marimea echipei de la descarcare.

Atentie la conditiile de vreme si de acces la locatie, care pot influenta timpul de descarcare. Sa nu fie ploaie, vant puternic etc., ca poate fi problema. Sau mai ales pamant ud.

Aentie: Cand stocati materialele, trebuie asigurata stocarea lor corespunzatoara, ambalarea cu folie impermeabila astfel incat sa nu fie permisa intrarea apei care ar putea distruge materialele nemontate. Odata asamblata casa insa si aplicate materialele de protectie (vopsea pereti) nu mai sunt probleme de acest gen. Prindeti folia bine si intariti cu banda, scoci, sfoara ca sa nu fie rupta de vant daca apare vantul.

Nu am posibilitate de descarcare. Ma puteti ajuta cu un serviciu full option de descarcare?

Da, desi uzual nu recomandam (din eficienta de cost). Totusi putem sa va ajutam prin punerea in legatura cu o echipa care sa fie trimisa la Dvs de la Bucuresti, contra cost. Costul va va fi precizat inainte si trebuie achitat in avans. Costul include atat servicii de descarcare (personal) cat si costuri de diurna, cazare si transport pentru acestia. Pe plan local insa puteti cel mai probabil gasi descarcare mai ieftina.

Ce greutate are casa prefabricata / cate kg sunt de descarcat in total?

Greutatea casei Karmod creste proportional cu marimea. In principiu este vorba de 100-150 kg pe metru patrat. In total poate fi intre 7… 20 de tone. Spre exemplu kitul de 49MP are aproximativ 7 tone in total (7000 kg).

Colegii nostri va vor ajuta cu tot ce este necesar in acest caz si cu raspunsuri pe situatia Dvs.

Cum se efectueaza transportul si descarcarea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *