Casele prefabricate modulare vin livrate pe TIR full size (lung de 17 metri aprox), direct de la producator. Livrarea se va face la locatia specificata de Dvs. prin contract.

Transportul este gratuit – iar TIR-ul soseste direct la Dvs. la locatie dupa efectuarea vamuirii.

Daca doriti o livrare ulterioara (mai tarzie), ne contactati pentru a programa livrarea la o data ulterioara. Nota, trebuie sa asigurati descarcarea atunci cand soseste.

Iar in timp ce este produsa casa la producator, va recomandam sa va realizati platforma betonata – ca sa o puteti instala imediat.

Oferiti si servicii suplimentare (descarcare, asamblare etc)?

Da, insa optional, direct sau prin colaboratori. Noi in principiu importam si comercializam casele de la producator, si nu oferim aceste servicii direct. Dar va putem pune in legatura cu firme de profil, sau puteti alege Dvs orice alta oferta buna.

Clientii pot insa efectua montarea si in regie proprie ca sa economiseasca bani. Avem clienti care se pricep si prefera asa. Important, cata vreme cat montarea se face conform instructiunilor producatorului, garantia se pastreaza chiar daca este asamblata direct de client in regie proprie. Incercam sa ajutam clientii cu orice informatii care sa-i ajute la montaj etc, deci nu ezitati sa ne intrebati cand aveti neclaritati.

Ce fel de camion / TIR aduce casa? Care sunt dimensiunile?

Casele prefabricate pe structura metalica sunt livrate cu TIR full size, care are latimea tipic de minim 2.55 metri si aproximativ 17 metri lungime.

TIR-ul poate ajunge doar in locatii in care este posibil acces TIR. Deci este nevoie de drum asfaltat sau betonat, standard, cu spatiu pentru manevra si descarcare. Daca nu aveti drum asfaltat la teren, vedeti mai jos.

Ce fac daca terenul meu este greu accesibil sau nu are acces TIR?

Nu e problema, se gasesc solutii alternative pentru astfel de situatii, insa s-ar putea sa aveti un cost suplimentar (moderat) de transport local.

Daca nu se poate efectua descarcarea direct la terenul Dvs, puteti efectua descarcarea intr-un loc apropiat unde exista suprafata asfaltata si descarcarea TIR-ului este permisa / nu incurca traficul etc. Dupa care materialele pot fi desfacute din paleti, si transportate in vrac la locatia Dvs cu un mijloc de transport corespunzator (exemplu: camioneta / platforma, camion, duba de lungime mare s.a.m.d).

Puteti apela la un transportator local. Sau daca nu gasiti va putem furniza noi niste date de contact transportatori care sa va ajute.

Cum se prezinta casa in camion / TIR? Este sub forma de paleti?

Da, casele modulare prefabricate vin sub forma de paleti oversize (tipic 1×2.5m lungime si latime, si au 1…2m inaltime), asamblati cu margine din banda metalica pentru protectie.

In afara de paleti exista si cateva elemente lungi care sunt amplasate direct in camion (loose), in special grinzile metalice si grinzile pentru sustinerea acoperisului. Acestea se pot descarca manual de 2-3 persoane, greutatea este relativ moderata. Cea mai mare parte a casei vine sub forma de paleti metalici special facuti ca sa sustina greutatea materialelor. Materialele din palet se pot deplasa manual de 2 persoane, dupa desfacerea paletilor.

Paletii sunt lati, oversize. Se scot pe laterala TIR-ului.

Paletii pot insa fi desfacuti din chingile metalice pentru a descarca materialele manual, bucata cu bucata. Greutate – pot avea ~1 tona per palet . Aveti nevoie de o cheie pentru autoforante pentru a desuruba paletii, sau o surubelnita electrica de putere cu cap bit pentru cap hexagonal (pentru suruburi autoforante). Capurile hexagonale pentru surubelnita sunt prevazute in kitul de casa.

Cum se descarca casa? Trebuie motostivuitor?

Se poate descarca atat cu stivuitor, cat si manual. Descarcarea caselor se face mai rapid cu un motostivuitor, daca aveti si daca locul permite.

Daca nu, puteti face descarcarea si manual prin desfacerea paletilor si transportarea materialelor la mana. Toate materialele din care este construita casa pot fi deplasate manual de catre 2-3 persoane , nu sunt greutati foarte mari care sa nu permita aceasta deplasare.

Recomandam utilizarea unor transpalete pentru deplasarea mai usoara a materialelor pe paleti la locatia finala.

Care este greutatea totala a casei?

Greutatea totala a casei difera de la model la model (dupa suprafata etc). Greutatea variaza intre 100-150 kg aproximativ pe metru patrat.

Spre exemplu, casele de 49MP au o greutate totala de aproximativ 7 tone. La suprafete mai mari, greutatea creste corespunzator.

Asigurati descarcarea la locatie?

In principiu nu, dintr-un motiv foarte simplu.

Putem trimite noi o echipa de descarcare; contra cost. Dar cel mai eficient din punct de vedere financiar este gasirea unei echipe pe plan local. Altfel apar costuri de transport, cazare, diurna pentru echipa trimisa de la distanta; totul este mai scump.

Totusi daca nu aveti posibilitatea incercam sa va ajutam. In acest caz va punem in legatura cu o firma care sa poata efectua descarcarea. Dvs decideti, functie de posibilitati si buget. Rugam contactati pentru informatii suplimentare.

Important: Soferul TIR-ului care vine nu descarca materiale, ci doar efectueaza transportul la locatie.

Care ar fi numarul de persoane necesar la descarcare?

Exemplu orientativ, pentru casa de 49MP:

Daca descarcarea se face cu motostivuitor, recomandam 4 persoane care sa participe la descarcat.

Daca descarcarea se efectueaza manual, recomandam 4-6 persoane care sa participe la descarcat. Descarcarea poate dura mai multe ore, functie de diversi factori si marimea echipei de la descarcare, deci luati-va suficient timp pentru asta.

Atentie la conditiile de vreme si de acces la locatie, care pot influenta timpul de descarcare. Sa nu fie ploaie, vant puternic etc. Sau mai ales pamant ud, ca nu poate intra TIR/camion acolo.

Atentie: Cand stocati materialele, trebuie asigurata stocarea lor corespunzatoara, ambalate cu folie impermeabila astfel incat sa nu fie permisa intrarea apei care ar putea distruge materialele nemontate. Odata asamblata casa insa si aplicate materialele de protectie (vopsea pereti) nu mai sunt probleme de acest gen. Prindeti folia bine si intariti cu banda scoci si sfoara, preferabil cu banda de legat, ca sa nu fie rupta de vant daca apare vantul.

Nu am posibilitate de descarcare. Ma puteti ajuta cu un serviciu full option de descarcare?

Da, desi uzual nu efectuam. Totusi putem sa va ajutam prin punerea in legatura cu o echipa care sa fie trimisa la Dvs de la Bucuresti, contra cost.
Costul va va fi precizat inainte si trebuie achitat in avans. Costul include atat servicii de descarcare (personal) cat si costuri de diurna, cazare si transport pentru acestia, functie de caz.

Ce greutate are casa prefabricata / cate kg sunt de descarcat in total?

Greutatea casei creste proportional cu marimea. In principiu este vorba de 100-150 kg pe metru patrat. In total poate fi intre 7… 20 de tone. Spre exemplu kitul de 49MP are aproximativ 7 tone in total (7000 kg).

Colegii nostri va vor ajuta cu tot ce este necesar in acest caz si cu raspunsuri pe situatia Dvs.

Cum se efectueaza transportul si descarcarea?

Leave a Reply