Pentru instalarea casei Karmod se procedeaza destul de similar unei constructii obisnuite, dar principalele diferente sunt:

  • Nu aveti nevoie de fundatie, ci de o sapa executata conform specificatiilor din documentatia Karmod;
  • Montajul casei propriu-zise se efectueaza foarte repede (exemplu: 2-3 saptamani, functie si de experienta echipei de montaj)
  • Nu sunt necesare finisaje care cer mult timp la pereti (exemplu: mortar, glet, etc); ci doar operatiuni de mica anvergura.

Cu alte cuvinte, obtineti casa instalatamult mai repede decat o casa obisnuita. In comparatie, constructia unei case standard din beton, caramida etc poate dura luni de zile, sau chiar peste un an.

Nota: Pasii de aici nu sunt neaparat in ordine cronologica ci se vor suprapune adeseori. Mai multe persoane pot lucra in acelasi timp la montarea de parti diferite ale casei.

Pasul 1: Autorizatia de constructie (sau de amplasament)

Pentru informatii privind autorizatia necesara, vedeti aici.

Puteti descarca de pe site toate fisierele aferente casei Karmod (model) diferentele de la o suprafata la alta fiind in principal de marime dar structura si materialele folosite sunt mereu similare. Pentru proiect si alte documentatii, va rugam sa ne contactati.

Pasul 2: Realizarea sapei / platformei betonate

Constructia casei incepe prin realizarea sapei (platformei) din beton, care trebuie executata de o firma locala care face astfel de operatiuni. Sapa trebuie sa respecte recomandarile din documentatia casei respective.

In principiu se compacteaza solul, peste care se aseaza un strat de pietris. Deasupra acestuia se aseaza o folie si apoi un strat de polistiren de 2cm pentru izolatie. Sapa betonata se toarna deasupra acesteia si include un strat de fier-beton de 8mm care solidifica constructia.

Pasul 3. Asamblarea casei.

Aceasta se poate efectua de catre o firma care are in obiect de activitate constructiile, de preferinta cu experienta in asamblarea de case modulare.

Asamblarea consta in: Montarea structurii metalice incepand de la sapa, a peretilor din betopan (sandwich beton-polistiren), acoperis, tavan, izolatie tavan, usi etc. La sfarsit se aplica un strat de vopsea exterior sau interior. Vopseaua este prevazuta in kit, iar culorile sunt selectate de Dvs (client) prin intermediul nostru – le transmitem producatorului odata cu comanda Dvs.

Totodata trebuie instalate usile si geamurile termopan. Usile sunt prevazute cu clantele necesare, iar geamurile cu pervaz PVC care se asambleaza foarte usor prin imbinare.

Deasemenea, se realizeaza acoperisul (plasarea tiglei metalice ) cat si a burlanelor si a jgheabului / streasina/ etc. care sunt special facute pentru imbinare usoara cu ajutorul elementelor de prindere cuprinse in kit.

Pasul 3.1 Instalatia electrica interioara.

Inainte de a inchide tavanul, trebuie introdusa instalatia electrica care se amplaseaza prin tavan si apoi coboara prin tuburile PVC prevazute deja din fabrica, in pereti. Aceasta instalare trebuie realizata de persoane cu experienta si supervizata de un electrician autorizat care verifica corectitudinea instalatiei si face masuratorile necesare. Pentru detalii adresati-va unui electrician autorizat / firma de profil.

Materiale: Cablurile si tubulatura necesara exista deja in kit, incluzant: Cabluri elecrice cu 2-3 fire, tub copex, tablou electric, plafoniere LED care vor fi incastrate in tavan. De remarcat ca va trebui sa achizitionati intrerupatoarele si prizele pe care le doriti (fiecare client alege modelul dorit). In kit este inclus si tabloul de sigurante care se monteaza deasupra usii de intrare.

Pasul 3.2 Instalatia sanitara

Inainte de a face finisajele, deci tot in timpul constructiei, se face instalatia sanitara. Cu materialele existente in kit (conducte PVC; cadita de dus; vas wc; chiuveta baie) se utileaza baia si se conecteaza teava de scurgere care iese in exterior prin locasul prevazut in sapa din constructie. In acelasi mod se procedeaza si in bucatarie. (Nota: chiuveta de la bucatarie nu este prevazuta). Veti avea nevoie si de baterii si accesorii de baie dupa dorinta.

Pasul 3.3 Finisaje

Se inchide si se finiseaza tavanul (prin aplicarea izolatiei si a placilor de gipscarton) si peretii. Dupa dorinta poate fi instalata izolatie suplimentara, recomandat pentru eficienta energetica marita iarna. La final se aplica vopseaua speciala anti-umezeala existenta in kit.

In acest moment, casa Karmod este asamblata.

Dar – inainte de a aduce mobila si a va muta inauntru, mai trebuiesc realizate diverse operatiuni dupa constructie, pe care fiecare client le decide functie de dorinte, necesitati si buget.

Care sunt etapele de instalare ale unei case prefabricate? Ce servicii sunt necesare?

Leave a Reply

Your email address will not be published.