Pentru instalarea casei prefabricate modulare pe structura metalica, se procedeaza putin diferit fata de constructiile obisnuite:

  • – Nu aveti nevoie neaparata de fundatie, ci doar de o placa de beton executata conform planului de la producator (il gasiti pe site la pagina de preturi-download)
  • – Montajul casei propriu-zise se face foarte repede (tipic 2-3 saptamani)
  • – Nu sunt necesare lucrari care cer mult timp, precum sapat de fundatii, mortar, zidarie, turnat de stalpi etc

Cu alte cuvinte, obtineti casa instalata mult mai repede decat o casa obisnuita. In comparatie, constructia unei case standard din beton, caramida etc poate dura luni de zile, sau chiar 2 ani.

Pasul 1: Autorizatia de constructie

Pentru informatii privind autorizatia necesara, vedeti aici. Nota: astazi este mult mai simplu si rapid decat era in trecut.

Puteti descarca de pe site fisierele aferente casei (planul casei si planul platformei) si mergeti cu ele la primarie prima data. Pentru proiect si alte documentatii, va rugam sa ne contactati.

Pasul 2: Realizarea placii de beton (sapa)

Constructia casei incepe prin realizarea placii din beton, care trebuie executata de o firma locala care face astfel de operatiuni. Placa trebuie sa respecte recomandarile din documentatia casei respective. Vestea buna este ca sunt destule astfel de firme in orice oras si judet iar preturile sunt in general accesibile.

Intai se compacteaza solul, peste care se aseaza un strat de pietris. Deasupra acestuia se aseaza o folie de 2mm pentru nivelare, si apoi un strat de polistiren de 2cm pentru izolatie. Sapa betonata se toarna deasupra acesteia si include un strat de fier-beton de 8mm care solidifica constructia. Vedeti planul placii de beton in pagina de preturi – download dreapta.

Costuri: Difera de la un furnizor la altul dar 1500 EUR ar putea fi un pret tipic. Sunt multi furnizori de acest gen, cereti mai multe oferte pe plan local si alegeti unul potrivit.

Pasul 3. Asamblarea casei.

Aceasta se poate efectua de catre firme de constructii (metalice sau clasice) sau chiar de client in regie proprie, cu respectarea planurilor oferite de producator.

Asamblarea consta in: Montarea structurii metalice incepand de la sapa, a peretilor din betopan (sandwich beton-polistiren), acoperis, tavan, izolatie tavan, usi, instalatie electrica si baie etc. La sfarsit se aplica un strat de vopsea exterior sau interior.

Vopseaua este prevazuta in kit, este o vopsea speciala izolatoare de apa, pe baza de plastic, iar culorile sunt selectate de Dvs (client) prin intermediul nostru la momentul comenzii; le transmitem producatorului odata cu comanda Dvs.

Totodata se instaleaza si usile si geamurile termopan. Usile sunt prevazute cu clantele necesare, iar geamurile cu pervaz PVC.

Deasemenea, se realizeaza acoperisul (plasarea tiglei metalice ) cat si a burlanelor si a jgheabului / streasina/ etc prevazute si ele in kitul de casa.

Pasul 3.1 Instalatia electrica interioara.

Inainte de a inchide tavanul, se introduce instalatia electrica care se amplaseaza prin tavan si apoi coboara prin tuburile PVC prevazute deja din fabrica, in pereti. Nota: ulterior, la momentul darii in folosinta a casei, cand conectati reteaua electrica 220v, veti avea nevoie de un electrician autorizat care va verifica instalatia si va face masuratorile necesare si va ofera OK-ul de utilizare.

Materiale: Cablurile si tubulatura necesara exista deja in kit, incluzand: Cabluri electrice cu 2-3 fire, tub copex, tablou electric, plafoniere LED care vor fi incastrate in tavan samd. In kit este inclus si tabloul de sigurante care se monteaza deasupra usii de intrare.

Pasul 3.2 Instalatia sanitara

Inainte de a face finisajele, deci tot in timpul constructiei, se asableaza instalatia sanitara. Cu materialele existente in kit (conducte PVC; cadita de dus; vas wc; chiuveta baie) se utileaza baia si se conecteaza teava de scurgere care iese in exterior prin locasul prevazut in sapa din constructie. In acelasi mod se procedeaza si in bucatarie. (Nota: chiuveta de la bucatarie nu este inclusa). Veti avea nevoie si de baterii si accesorii de baie dupa dorinta, precum si ulterior de instalatia de apa / racordare precum si cea de incalzire etc, acestea nefiind incluse.

Pasul 3.3 Finisaje

Se inchide si se finiseaza tavanul (prin aplicarea izolatiei si a placilor de gipscarton) si peretii. Dupa dorinta poate fi instalata izolatie suplimentara conta cost, pentru eficienta energetica marita iarna. La final se aplica vopseaua speciala anti-umezeala existenta in kit (vopsea anti apa pe baza de plastic). Suplimentar contra cost poate fi aplicat rigips si alte finisaje.

In acest moment, casa modulara este asamblata.

Dar – desigur ca inainte de a aduce mobila, mai pot fi realizate diverse operatiuni dupa constructie, ca la oricare alta casa, dupa dorinta si buget.

Care sunt etapele de instalare ale unei case prefabricate?

Leave a Reply