Casele prefabricate Karmod sunt in acelasi timp si case modulare. Trebuie insa explicat felul in care se interpreteaza acesti termeni.

Casele pe care le comercializam sunt case prefabricate pe structura metalica, de tip modular. Spre deosebire de o casa standard care este practic realizata pe loc (prin turnare beton, zidarie, aplicare tencuiala etc), casele modulare Karmod sunt compuse din bucati (module) care pot fi asamblate cu mare usurinta. Sunt bucati de dimensiuni si greutati rezonabile astfel incat toate piesele sa poata fi deplasate si montate de 2 persoane. Spre exemplu: Grinzi metalice, pereti, tevi, ferestre, tigla metalica pentru acoperis samd.

Sunt in acelasi timp si case prefabricate pentru ca sunt realizate in fabrica, nu la fata locului. Dupa productie, se asambleaza in paleti care sosesc in tara in container sau pe camion / TIR. Descarcarea la fata locului se poate face atat cu stivuitor sau chiar manual prin desfacerea paletilor.

Si in acelasi timp sunt si case modulare, pentru ca se asambleaza la fata locului din componente (module) usor de instalat.

( Nota: De remarcat ca unii clienti inteleg prin modul ca fiind o intreaga camera care, cumva, ar fi produsa si deplasata la fata locului si ca astfel de module pot constitui casa. Sau de pereti intregi, planseuri prefabricate care se instaleaza cu macaraua. Nu este cazul; nu necesita macara. Dealtfel camerele intregi nu ar putea fi transportate, pentru ca nu incap in container sau in camion, si ar fi foarte costisitor de transportat gata montate).

In plus, modulele din casele Karmod sunt realizate la dimensiuni si greutati reduse incat sa poata fi asamblate cu mare usurinta de catre orice echipa, precum si sa fie descarcate usor la locatie indiferent de starea acesteia.

Case prefabricate sau case modulare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *