La casele prefabricate modulare este mai usor cu autorizatia de constructie! In ziua de azi se obtin mult mai repede si mai usor.
Primariile au termen legal sa ofere raspunsul in 30 de zile, iar casele noastre modulare nu necesita fundatie (doar o placa de beton deasupra terenului), ceea ce simplifica lucrurile – si reduce costurile.

Intai descarcati proiectul de pe site, dupa care dati o fuga sa intrebati la primarie.

UPDATE 2022:

NOU! Acum va putem ajuta si cu proiectul necesar pentru casa prefabricata, prin colaboratorii nostri (optional). Proiectul se face rapid, iar costul proiectului pentru casa incepe de la 700 EUR orientativ Sunati-ne acum pentru informatii.

Am decis sa venim in ajutorul clientilor nostri cu simplificarea procedurilor. Proiectul include planul casei si planul placii de beton. Scapati de problemele cu gasitul de arhitect / proiectant – sunt foarte ocupati in general.

Cu proiectul mergeti la primaria locala, si autorizatia ar trebui sa vina in mai putin o luna. In plus, este foarte posibil sa se poata incepe montajul imediat; in mod uzual vi se va comunica sa va apucati deja de treaba.

Observatie: Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicata nu ofera o incadrare precisa a caselor modulare, asadar orice opinie se va baza pe interpretarea prevederilor legii. Recomandam inainte de toate sa va adresati primariei locale din circumscriptia teritoriala unde doriti sa va amplasati casa.

Acum detalii in functie de caz:

A. CASA MODULARA

Pentru casele noastre prefabricate / modulare puteti apela la noi pentru proiect (vedeti oferta sus), sau puteti apela Dvs. la oricare alt proiectant doriti. Odata obtinut proiectul final pe numele Dvs, il depuneti la primaria locala si in principiu ar trebui sa primiti aprobarea rapid – tipic in 30 de zile.

Odata obtinuta autorizatia, puteti amplasa casa modulara pe un teren batatorit bine in prealabil, pe care se construieste platforma de beton de care se fixeaza casa modulara. De notat ca aceasta platforma nu se fixeaza de sol, ci pur si simplu sta pe acesta.

B. Utilitati si anexe

Pentru aducerea de utilitati la casa, intotdeauna veti avea nevoie de o forma de autorizatie. Acestea vor diferi pentru anexa, garaj, toaleta exterioara, utilitati etc. Pentru a afla exact ce este necesar, adresati-va primariei locale cu intrebari inainte de orice altceva.

Nota: Recomandam instalarea unei toalete cu compost daca este posibil. Se reduc foarte mult costurile si este si un proces natural si ecologic de tratare a deseurilor umane rezultate atat de la toaleta cat si de la bucatarie. Necesita un pic de intretinere periodica, dar nu este nimic foarte complicat. Articol despre toaletele cu compost.

Disclaimer: Informatiile furnizate aici au doar un caracter orientativ si nu reprezinta servicii profesionale. Pentru acestea, adresati-va primariei si unui avocat, persoane autorizate sa ofere suport profesional / legal specific cazului Dvs. Nu ne asumam raspunderea pentru niciun fel de consecinte ale utilizarii acestor informatii care sunt, dupa cum am mentionat, pur orientative.

Mult succes, si va asteptam comanda pentru casa Dvs.!

Ce autorizatii sunt necesare?

Leave a Reply