Depinde. (de primarie)

Aveti intotdeauna nevoie de o autorizatie. Dar se poate merge si pe o autorizatie de amplasament constructii usoare; si nu neaparat autorizatie de constructie (care e mult mai complicat de obtinut). Detalii mai jos:

In practica, primaria decide.

Astfel de constructii sunt instalate frecvent si pe baza doar a unei autorizatii de amplasament constructii usoare. Aceasta se poate obtine de la primaria locala, pe baza unei proceduri simplificate rapide. Discutam totusi de o constructie usoara care nu este fixata in sol, nu are fundatie. In acest caz, autorizatia se poate obtine foarte rapid, teoretic in doar 10 zile.

Totusi, legea in Romania este interpretabila. Este posibil ca unele primarii sa nu accepte si atunci sa va ceara autorizatie de constructie.

Deci ultimul cuvant il are primaria.

Primul pas ar fi sa mergeti la primarie, si sa va interesati ce si cum. Descarcati de pe site fisierele existente, sau cereti-ne documentatia casei pe care o doriti.

La primarie insistati pe obtinerea unei autorizatii simple de amplasament, pe cat posibil. Va uram mult succes, sa mearga usor!

Pentru orice nelamuriri, va rugam sa ne contactati.

Ce autorizatii sunt necesare? Este adevarat ca nu e nevoie de autorizatie de constructie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *