Orice casa are nevoie de intretinere din cand in cand. Casele modulare pe structura metalica nu constituie o exceptie.

Dealtfel, producatorul nostru le garanteaza rezistenta pentru 50 de ani, daca sunt intretinute corect. Intretinerea este foarte importanta la orice casa, iar daca nu este facuta bine si la timp durata de viata a casei poate fi scurtata, necesitand reparatii majore.

Ce anume genereaza necesitatea intretinerii?

In timp, vremea de afara si diferentele de temperatura de la iarna la vara, precum si conditiile de umiditate etc. pot afecta casele modulare la fel cum pot afecta si orice alt tip de casa. Din acest motiv este necesar sa fie intretinute si reparate imediat cand se constata o deteriorare. Acest lucru permite marirea duratei de viata a casei pe cat mai mult timp posibil.

Recomandam evaluarea periodica a casei prin inspectie pentru a determina ce trebuie remediat, spre exemplu crapaturi la perete care pot permite apei sa se infiltreze in interior samd.

Cum se repara peretii?

Peretii caselor modulare prefabricate sunt realizate dintr-o structura sandwich Betopan (beton ranforsat, cu izolatie de polistiren), in care placile de beton intarit cu fibre de la interior si exterior sunt principale, iar la mijloc se afla izolatia din polistiren expandat. Aceste placi pot fi reparate cu ajutor de chit / ciment de reparatii, iar dupa intarirea acestuia pot fi revopsite cu vopsea de exterior (sau interior, corespunzator) pentru a asigura faptul ca apa nu se infiltreaza in interior.

Structura metalica poate avea defectiuni? Cum se repara acestea?

Defectiunile care pot aparea in mod uzual la casele modulare prefabricate sunt eventuale crapaturi care pot aparea ocazional. De remarcat insa ca acestea nu pun in pericol rezistenta structurala a cladirii, care are multiple puncte de rezistenta iar structura este intarita global prin sutele de puncte de prindere. Din acest motiv producatorul ne asigura ca nu sunt motive de ingrijorare legate orice de crapaturi. Acestea sunt normale daca apar si nu constituie motiv de sesizare privind neconformitatea materialelor.

Crapaturile ocazionale pot aparea atat in structurile metalice cat si in cele de perete beton, datorita coeficientilor de dilatare diferiti ai materialelor. In cazul structurii metalice, daca se constata vizual o astfel de crapatura, recomandam repararea acesteia prin simpla montare a unui profil de prindere metalic de tip U, L sau drept, care se plaseaza peste crapatura dupa care se prinde in suruburi autoforante. In acest fel se remediaza problema aparuta.

In general, inspectia vizuala a casei este importanta si trebuie efectuata periodic pentru a vedea cum se prezinta diferite parti ale cladirii si a remedia eventualele defectiuni aparute.

Pentru orice intrebari, va stam la dispozitie, sunati-ne acum!.

Casele modulare prefabricate au nevoie de intretinere?

Leave a Reply