Vesti bune: Casele modulare pe care le comercializam au rezistenta excelenta la seisme, datorita structurii lor bazata pe metal si nu pe beton sau caramida. Casele pe care le comercializam sunt rezistente la cutremur de 7.5 grade pe scara Richter conform producatorului.

Este vorba dealtfel, despre o constructie usoara, relativ flexibila in care greutatea mai mare se afla deja pe sol (placile de perete).

Structura superioara este destul de usoara si rezistenta structural (multiple traverse metalice), iar felul in care e construita contribuie la o rezistenta excelenta la seisme. Stalpii si traversele etc au structura tubulara sau profil U, care combina usurinta cu flexibilitatea si rezistenta mecanica. Dealtfel aceeasi tehnologie este folosita de producatorul nostru la locuinte care au fost comercializate in toata lumea inclusiv la organizatii si firme de prima marime pe glob.

Structurile metalice sunt flexibile si rezistente in general. Acoperisul este relativ usor, acoperit cu tigla metalica si nu cu tigla grea clasica, nu exista caramizi sau pereti de beton gros etc. Peretele din betopan ofera si el rezistenta suplimentara si preia din greutatea acoperisului.

Ce rezistenta la seisme au casele modulare?

Leave a Reply