95% din casa prefabricata se asambleaza cu suruburi, in special din cele autofiletante cu prindere in metal.

O parte din structura se prinde cu suruburi cu piulite. Placile de rigips la tavan se prind pe profilele omega speciale, tot cu suruburi prin infiletare in metal.

Structura se fixeaza de baza (sapa betonata) cu ajutorul conexpandurilor, care sunt practic niste suruburi cu piulita care se fixeaza in beton atunci cand piulita este stransa.

Toate aceste elemente de prindere necesare (organe de asamblare -suruburi), precum si profile, cleme etc. sunt cuprinse in kitul de casa, deci le primiti odata cu restul materialelor.

Ca unelte, veti avea nevoie in primul rand de o surubelnita electrica mai puternica, cu limitator de forta, si capete pentru suruburi autoforante. Mai bine zis echipa montatoare va avea nevoie.

Peretii (placile beton sandwich) se introduc pur si simplu in profilurile H special prevazute. Dupa care se fixeaza si ele in suruburi.

Unele grinzi/profile trebuiesc taiate la dimensiunea necesara, se recomada utilizarea unui flex sau a unei masini cu disc cu taiere verticala daca aveti disponibil. In kit sunt incluse si cateva discuri de taiere pentru flex (consumabile).

Desigur ca pot fi necesare o seama de alte unelte conform obisnuintei in constructiile metalice de acest tip, dar cele de sus sunt cele mai folosite. Daca aveti nelamuriri, nu ezitati sa ne intrebati.

Cum se asambleaza casa prefabricata? Ce tip de prindere se foloseste?

Leave a Reply

Your email address will not be published.