Da! In cea mai mare parte, daca aveti experienta. Casele prefabricate pe care le comercializam pot fi instalate de catre client, in masura in care clientul are experienta in constructii si/sau asamblari metalice. Asta pentru ca sunt constructii similare “lego”, din profile metalice si module /placi care se asambleaza foarte foarte usor. (Vezi insa si observatiile privind instalatia electrica si sanitara, de mai jos)

Asamblarea casei nu este dificila, intrucat este vorba despre o constructie modulara. Toate componentele pot fi deplasate in 2 persoane si instalate de catre 2-3 persoane functie de componenta. Se asambleaza cu suruburi etc, in cea mai mare parte fiind vorba despre simpla montare mecanica a partilor metalice prinse una de alta, cu surubur autoforante sau suruburi normale cu piulita. La sfarsit se efectueaza chituire si vopsire. Sau se pot adauga izolatii suplimentare daca doreste clientul, pentru eficienta termica suplimentara.

Dealtfel multi din clientii nostri prefera sa asambleze casa in regie proprie, pentru ca le reduce mult costurile. In plus asa au control exact asupra felului in care este efectuata instalarea. Se poate face si cu echipe / firme profesionale dar preturile difera de la caz la caz si de la o locatie la alta.

Nota: Garantia casei este valida chiar daca este instalarea casei este executata de client, cata vreme sunt respectate planurile si instructiunile de asamblare.
Pentru informare mai buna, urmariti prezentarile video de pe site.

Important: Instalatia electrica si sanitara trebuie executata de firme de specialitate!

Motivul este simplu. Instalatia electrica trebuie executata si verificata de electrician autorizat, intrucat altfel exista pericol de electrocutare, incendiu etc. Deci nu incercati sa executati instalatia electrica Dvs, daca nu sunteti electrician autorizat, dealtfel acest lucru este si interzis prin lege.

In plus, instalatia sanitara din baie/bucatarie este indicat sa fie executata de instalatori profesionisti.

Este nevoie de experienta si de scule specifice domeniului chiar si pentru a realiza instalatia de apa si canalizare. Altfel puteti avea probleme, inundatii, infundari, nefunctionare etc. Nu recomandam clientilor sa incerce montarea instalatiilor de apa in regim propriu.

Nota: La montajul acoperisului este recomandat sa apelati la persoane cu experienta in instalare de acoperis din tigla metalica, pentru a asigura o buna instalare a acoperisului si a evita probleme ulterior.

Pot sa-mi instalez singur casa prefabricata?

Leave a Reply

Your email address will not be published.